Nov 18, 2016

Easter Parade at Bendigo City.

27 March 2016.

Hi semua. Kalau sebelum ni uncle penah cite serbe sedikit tentang Bendigo City, well, tu uncle nye first visit gi Bendigo, this time around kitorang pergi sekali lagi nak tengok sambutan hari Easter yang dicanangkan yang terbesar di Australia. Me, Echa, Kak Rina, John, Sue, Zaiben and her baby boy; Zayn. Takde la niat apa pun, pergi pesta ni bukanlah bermaksud apa2 haha, just nak saksikan festival ni dengan mata sendiri. Apa yang uncle leh ringkaskan, parade ni sangatlah best, bermacam2 gerai makanan ada dan bermacam-macam aktiviti diorang aturkan untuk pengunjung. dah macam national day parade tau, ade perarakan kereta2 perisai polis, armed forced, bomba semua.. hah Jom tengok pulak gambar2 sekitar Easter Parade yang diadakan kat Bandar Bendigo Victoria.






**santai aja dong

**Echa termenung memikio mase depan lol.

**ramai kan umat manusia, of cos la uncle paling semat haha.

**view bandar Bendigo dari atas menara peninjau. 

**Great Cathedral. Antara yang terbesar kat Australia.


**gigih tau mendaki menara ni.


**view dalam gereja besar. Seremmmm..



**singgah rumah uncle John cari hidden easter eggs dengan cucu2 dia haha.

Ok tu je baiii...

~fiay~

No comments:

Post a Comment