Oct 26, 2016

Ejat & Malim datang jenjalan kat Melbourne.

Ni alkisah dua orang sahabat dari KL datang melawat uncle kat Melbourne. 

Actually diorang ni datang hujung bulan 11 2015, stay sini 2 minggu je kat rumah uncle. 

During the stay tu sempat lah melepak-lepak ngan diorang kat sekitar shepp-clayton & Melbourne. Uncle tak boleh nak bawak diorang berjalan sangat as uncle tak cuti, busy kot bekerja time ni hee. Pagi gi kerja dorang tak bangun lagi, pahtu balik kerja malam betul, diorang dah tido hee.. lucky diorang ni dah besar pandai jaga diri ye? Ejat & Malim. Hehehe

Sebenarnya uncle suke sangat diorang datang & stay ngan uncle kat sini, at least  uncle ada kawan lelaki nak berborak & being silly together haaa.

**One of Melbourne's serious architecture. 

**lepak cuci mata kat Birrarung Marr

** Luncheon at our favourite Indonesian restaurant. BLOK M, located at Little Bourke Street. 

**Ngan Ejat & Malim, my buddy visiting Melbourne. 

**Sunny day in the city.

**Senja nan merah at federation square

**Barbeku di taman tasik victoria ngan tetamu vip, nyonya besar Sue & Nyonya kecil Echa hee

**ngan Ejat

**ngan abam Malim

Malim ni dia biasa sangat travel over the sea, aku pun tak tahu mana dia dapat duit banyak2 gi travel haha.. dia stay kat sini seminggu je. Asalnya dia plan nak stay lama & working holiday at the same time tapi terpaksa balik KL urgent as dapat call interview ngan Webe, alhamdulillah sampai sekarang dia masih kerja ngan Webe. 

Ejat plak stay for another week, aceli Ijat nak gi tengok konsert Ed Sheeran tapi alkisahnya tiket habis dan memang bukan kebetulan, sememang2nya aku tak cuti ok that weekend masa konsert tu diadakan, so memang tersangat berat hati kesian juga kat Ijat tak dapat tengok artis kesayangan dia perform live kat Melbourne AAMI park. Takpelah maybe next time bile Ed Sheeran turun KL or Singapore boleh lah pergi. Tapiiii, kitorang sempat la gi concert Taylor Swift sama2 next week selepas Ed Sheeran punya konsert kat AAMI Park, sebelum dia balik kL. Emm cerita pasal experience kitorang gi konsert T.S1989 ada kat next post hehe. 

Bila dah seronok camni, rasa berat hati plak bila diorang both kena balik kL, sendiri lagi la kat sini. Hihi. Thanks Ijat & Malim for the wonderful memories and friendship masa korang kat sini.  I love you both buddy. 

~FM~

No comments:

Post a Comment